miércoles, 12 de febrero de 2014

Claus per a entendre l'alcanç del dictamen del Consell Juridic sobre el valencià i el català.

Claus per a entendre l'alcanç del dictamen del Consell Juridic sobre el valencià i el català.

Per Juan García Sentandreu
El Consell Juridic Consultiu(CJC) ha dictaminat que la definicio de valencià inclosa en el 'DICCIONARI NORMATIU VALENCIÀ' de l´Academia Valenciana de la Llengua (AVL) "no s'acomoda" a lo que establix l'articul 6.1 de l'Estatut d'Autonomia i la llei de creacio de l'institucio academica. El ple de l'AVL aprovà el 'Diccionari' en el que diu que el valencià es "Llengua romanica parlaà en la Comunitat Valenciana, aixina com en Catalunya, les Illes Balears, el departament frances dels Pirineus Orientals, el Principat d'Andorra, la franja oriental d'Arago i la ciutat sarda de L'Alguer, llocs a on rep el nom de català".

Per a els que han rebut la noticia en optimisme vullc precisar quin es l'alcanç del dictamen del Consell Juridic Consultiu de la Generalitat: nul. Zero. Purament electoral. Es part de l'obra de teatre de la que escrivia l'atre dia. Atre actor cridat a escena per a que increduls i desencantats recuperen la confiança en el PP i en les seues institucions.

¿Per quÉ no te eficacia juridica el dictamen del Consell Juridic Consultiu de la Generalitat Valenciana?

1.- Perque com el seu nom i llei indica soles es un “consell” que “aconsella” i te caracter “consultiu”. Els seus dictamens no tenen valor normatiu ni tenen eficacia jurisdiccional. Lo que es no mateix, no son sentencies que puguen declarar nula la barbaritat comesa per l'Academia.

2.- Perque les competencies normatives al voltant de la llengua valenciana se la donaren les Corts Valencianes a l'Academia Valencia de la Llengua quan s'aprovà en 1998 la llei d'esta i quan, posteriorment, PP i PSOE pactaren la reforma de l'Estatut del 2006 en el que li donaven a l'academia ranc normatiu, cosa que no te el Consell Juridic Consultiu que, per a que mos entengam, es un orgue assessor de la Generalitat en el que  pasturen politics retirats com Francisco Camps i l'Exsecretari general del PSOE,Joan Ignasi Pla.

3.- Perque per a que l'acort normatiu de l'AVL siga declarat nul, contrari a l'estatut o a la llei, a on hi ha que acodir no es als assessors del  Consell Juridic Consultiu sino als Tribunals, a on per desgracia, i gracies la llei de l'Academia del PP moren totes les iniciatives que s'han promogut contra el catalanisme ya que esta i els seues dictamens normatius arrepleguen en multitut d'escrits   que “català” es una definicio “llegal” per a referir-se a la llengua valenciana. I contra aço, la Generalitat no ha fet mai res mes que tirar coets i fogueig de juguera. Tot menys derogar la llei de l'Academia Valenciana i disoldre la monstruosa institucio creada pel Govern valencià en un vergonyos acte de traïcio l'historia, a l'identitat i al poble valencià.

Lo de hui, com lo d'ahir i lo d'abans, pur teatre que no porta a res bo.


0 comentarios:

Publicar un comentario