sábado, 30 de mayo de 2015

“HI HA QUE UNIR I REFUNDAR EL VALENCIANISME PER A EVITAR QUE EL TRIPARTIT AFONE A VALENCIA MES DE QUE HO HA FET EL PP I EL PSOE”

Juan Garcia Sentandreu, President de FCECRV
HI HA QUE UNIR I REFUNDAR EL VALENCIANISME PER A EVITAR QUE EL TRIPARTIT AFONE A VALENCIA MES DE QUE HO HA FET EL PP I EL PSOE”


“Juan Garcia Sentandreu, 55 anys, llicenciat en Dret, es autor de 11 llibres sobre dret constitucional, ciencia politica i historia de Valencia. Es President de la Federacio Coordinadora D´Entitats Culturals del Regne de Valencia i fon President i fundador de CoalicioValenciana, l'organisacio politica que en el 2007 intentà heretar lo millor d'aquella Unio Valenciana que aplegà a conseguir una gran representacio parlamentaria. Les 140 candidatures locals a soles obtingueren 27 regiduries i prop de 24.000 vots. La cosa no donà mes de sí puix el PP seguia creixent. Hui les circumstancies son totalment distintes”.


¿Creu Vd.. que Coalicio Valenciana haguera obtingut un resultat millor?
-“No ho dubte. El PP, pese a portar llavors 3 llegislatures, seguia creixent en 2007. Hui, en la perdua brutal de vots i bancs, crec que molts d'ells hagueren tornat al valencianisme que se pergueren quan UNIO Valenciana firmà el “pacto del pollo”. Des de llavors el transvase de vots del valencianisme al PP ha segut un constant, fins ara. Hui, les coses son distintes: el valencianisme està desorganisat i l'irrupcio de partits transversals com Ciutadans, UPyD, etc) fa que la volta a casa del vot valencianiste siga mes llenta. Pero no me cap el menor dubte de que se produirà”.

¿Tambe la divisio dels partits valencianistes?
-“Si. Pero no hi ha que restar valor al treball que han realisat. El cost que se paga es elevadissim i les circumstancies dificilissimes. La burguesia valenciana, tan procliu a mirar cap a Madrit i Barcelona, sempre mos ha donat l'esquena. I els mijos de comunicacio, mes de lo mateix. Tots els mijos son de capital catala o madrileny. L'orfandat economica i mijatica del valencianisme es digna de ser estudià. S'ha destruit tot nostre teixit financer i de comunicacio, i els "mas-media" i la banca que tenim estan al servici dels interesses forans”.

¿Creu VD que pese a aixo haura una reaccio social?
-“Ha segut molt trist vore com la societat valenciana s'encollia de muscles durant tants anys mentres els governs del PP i PSOE mos arruïnaven a base de corrupcio i balafiament politic. Coalicio Valenciana venia advertint-ho des de la seua fundacio en 2004. La gent no ho volgue vore i seguia votant en clau de “utilitat politica”. Ha segut un desastre. El vot d'estes eleccions ha segut un vot de castic a miges i a encegues ya que Ciutadans s'ha vist que no ha segut capaç d'arreplegar tot lo perdut pel PP. Rita Barberá ha baixat de 20 regidors a 10 pero Ciutadans soles ha obtingut 6” ¿A on han anat el restant?.

¿Pensa que la ciutadania valenciana esperava este resultat?
-“Per a res. Crec que quan s'han percatat de la gravetat del resultat que pot propiciar un govern tripartit en una gran influencia de Podem i Compromís, que es el filial en Valencia de Convergencia i unió, hem entrat en estat de “sock” i panic. No vullc dir que mos ho mereixcam per nostre tradicional i autodestructiu “meninfotisme”, pero no devem buscar culpables a on a on no els hi ha”.

¿Creu que estos resultats poden ser un revulsiu?
-“Si. El colp ha segut molt dur i molta gent comença a demanar una resposta eficaç. De fet, les entitats culturals han solicitat la convocatoria urgent d'una reunio per a evaluar els resultats i mamprendre accions socials de resposta de cara al futur que mos espera”.

¿Haura movilisacions?
-“No ho se encara, pero crec que es del tot provable. El que se postula per a nou alcalde de Valencia, el catala Joan Ribó i el catalaniste Mónica Oltra ya han manifestat que volen realisar canvis manifestament illegals i radicals com la llegalisacio de simbols independentistes i catalanistes, canviar el 9 D´Octubre, les falles, reobrir Canal 9 per a estandardisar el catala com llengua propia i llegalisar TV3 en la Comunitat Valenciana”.

¿El seu pronostic? 
-“Venen anys durs, molt durs i no podem seguir contemporisant o amagant-mos. Se va a impondre la cara a cara i la valentia social. Les miges tintes s'han acabat. Hi ha que defendre la llei i l'historia de nostre poble perque el desafiament es total i definitiu. Hi ha que unir i refundar el valencianisme per a impedir que el tripartit afone a Valencia mes de lo que ho ha fet el PP i el PSOE”.

0 comentarios:

Publicar un comentario